EKSLUZIVE / URIME Kosova bëhet me Presidente – Kaq vota i morri VJOSA OSMANI


Sot, Vjosa Osmani do të zgjedhet presidente e Kosovës për një mandat pesë vjeçar. Tashmë janë siguruar 82-të vota për zgjedhjen e presidentes së Kosovës. Adem Hoxha nga komuniteti goran dhe Fadil Gashi nga komuniteti rom kan mar pjes ne votim.

Të dy munguan në seancën e një dite më parë, kur u përsërit dy herë raundi i votimit për zgjedhjen e presidentit të Kosovës por nuk u arrit kuorumi prej 80 votave. Si arsyetim për ta votuar Osmanin, Hodza ka situatën me paηdemi në të cilën ndodhet vendi.

Ajo tashmë arriti të bëhet presidentja e V [pestë] e Republikës së Kosovës, pas marrëveshjeve që Vetëvendosje i bëri me deputetin e Sprskas Adem Hoxha dhe deputetë tjerë të komuniteteve pakicë.

Në këtë detyrë, ajo pason Hashim Thaçin, Atifete Jahjagën, Fatmir Sejdiun dhe Ibrahim Rugovën. Ajo mori 71 vota pro në raundin e tretë.

Leave a Reply