Eksрertët paralajmërojnë Gjermaninë : Mund të përballet shumë shpejt me valën e tretë të viruѕit


Pas vendimit për të hapur shkollat ditën e Hënë në dhjetë shtete federale të Gjermanisë, ka të dhëna në rritje se vendi mund të god itet nga një valë e tretë e koronav irusit.

Sipas The Guardian, pavarësisht masave të marra dhe bllokimit të rre ptë, numri i rasteve të reja çdo ditë nuk ka pësuar asnjë ulje apo përmirësim të situatë. Sipas ekspertëve kjo ndodh për shk ak të varianteve të reja të përhapura në vend.

Agjencia Gjermane e Shtypit raporton se punonjësit e kopshtit ditor dhe të shkollës fillore janë në grupin tre dhe për këtë arsye ndoshta nuk do të marrin vak sinën deri nga vera.

Kancelarja Angela Merkel dhe krerët e qeverisë së shteteve federale i kishin kërkuar Ministrisë së Shëndetësisë në takimin e tyre të fundit nëse është e mundur që këta punonjës të spostoheshin dhe të afroheshin më shumë në listën e përparësive.

Leave a Reply