Ejani tek ne japim 2mije euro çdo muaj” , ky është shteti afër nesh që..


Nëse vini të jetoni në vendin tonë, do t’ju japim 2 mijë euro”.Nuk është shaka, por iniciativa e kryebashkiakut të Boremidës, një
komunë e vogël në Savona, e cila ka vetëm 394 banorë dhe që rre’zikon të shnderrohet në një vend tjetër.

Kështu, administrata e komunës ka nisur nga puna, duke ofruar në llim shtëpi komunale me qiraa me çmimee të lira (nga 50
euro në muaj për më të voglat, 120 maksimumi për të mëdhatë) dhe tani me shpërblimin ekonomik. Si dhe 2mijë euro,do t’i jepen atij që do të vendosë të blejë apo marrë me qira një banesë në fshat, duke u bërë një rezident.

“Mbeten që të saktësohen disa detaje, por do të funksionojë me qira të ulëta që janë në këtë zonë dhe ajo do të vijojë edhe
sikur kjo shumë mujore të pez’ullohett nga buxheti për një vit ose më shumë”,ditorja.

Leave a Reply