E tr-iѕhtuar dhe e veѕhur me të zeza, Mbretërеѕha vајton e vеtme në fμneralIin e Princit PhiIip!


Në datën 9 prill një lajm tra gjik tro nditi Anglinë, teksa u njoftua nda rja nga jeta e Princit Philip. Ndërkohë gjatë ditës së sotme, u zhvillua fu nerali i Dukës së Edinburg në katedralen e St George, në kështjellën Windsor. E teksa po zhvillohej ceremonia, Mbretëresha e Britanisë është parë e vetme, ndërsa fshinte lotët në këtë ditë të errët për jetën e saj, pas vd ekjes së bashkëshortit. Siç duket edhe në foto, Mbretëresha është tejet e tr ishtuar, teksa mbante kokën ulur në momentin që shoqëronte trupin e Philip për në banesën e fundit. Në ce remoni u pa edhe djali i madh.

Princ Charles i cili i përlotur qëndronte mbrapa ark ivolit të babait të ndjerë. Arkivoli i Dukës së Edinburg mbante mbi të shpatën e tij, kapelën e shërbimit detar si dhe një kurorë lulesh, teksa shoqëruesit e ulën atë në një makinën funerale Land Rover për t’u shoqëruar nga personeli i ar matosur.

Gjithashtu, Mbretëresha shoqëroi korrin dhe këndoi për disa minuta himnin kombëtar britanik, teksa ndaloi për një moment reflektimi para të shtënave të topave dhe tringëllimës së kam banave kishtare që u dëgjuan në nderim të ceremonisë së përcjelljes së trupit të pajetë të Philip.

Leave a Reply