E rēηdë në Elbasan, vd-eѕin 3 paсientë në moshë të re nga K0VlD. Në gjendje kriitike dhe dy perѕona të tjerë, mes tyre 0kѕigjjeniѕti i ѕрiitalit


3 qytetarë nga Elbasani kanë hu-mbur jeetën brenda orësh si pasojë e K0vid në spiitalet e kryeqytetit. Burime bëjnë me dije për Faxweb.al se vik-timat janë të moshës 35-45 vjec, të tre të gjinisë mashkullore.

Burimet bëjnë me dije se dhe një tjetër pa-cient po nga Elbasani është në gjendje kri-tike për jettën, në spitalet K0vid në Tiranë, duke shkaktuar një gje-ndje aIarmi te të gjithë qytetarët.

Një ditë më parë, edhe 0skigjenisti i spitalit të Elbasanit, vetëm 38 vjeç është sht-ruar në spital, për shkak të nive-lit shumë të ulët të 0ksigjenimit. Mësohet se ai është trajtuar për disa ditë me radhë në banesë, dhe më pas është dërguar në gjendje të rënduar drejt Tiranës, ndërkohë që situata është duke precipituar në të gjitha qytetet e vendit.

Ndërkohë i gjithë qarku i Elbasanit, njësoj si qytetet e tjera në vend, janë duke u përba-llur me ritëm shumë të lartë të inf-ektimeve me K0vid. Për momentin spitali rajonal i Elbasanit, ka hapur një pavion për personat që kanë qenë të inf-ektuar me K0vid, dhe janë në fazën e ri-kupe-rimit. Në këtë pavion derimë tani janë shtruar 6 pa-ci-entë pa k0mplikacione të rë-nda.

Gjatë ditës së djeshme në vendin tonë u raportuan 15 vi-k-tima dhe 1021 raste të reja, ndërkohë që të sht-ruar në spitale 648 pa-ci-entë, 42 në terapi in-ten-sive, nga të cilët 15 pa-ci-entë janë të in-tubu-ar.

(E.K/Faxweb.al)

Leave a Reply