E kush e kishte menduar qe lengu i kastravecit turshi do te na lehtesonte nje here e mire nga ky pro/blem te cilit nuk po i japim dot zgjidhje


Nëse ende nuk e dinit, kastravecët turshi nuk përdoren vetëm për tu ngrënë. E nëse bëni pjesë në ato njerëz që i duan natyralë dhe jo turshi, duhet të mësoni që mund t’i përdorni në mënyra të ndryshme për pjesën e jashtme të trupit tuaj dhe jo vetëm në ushqime, sidomos lëngu që ngelet.

Parandalon dhe lehtëson dhim. bjet e muskujve: Një artikull tregon se nëse pini lëngun e kastravecëve turshi mund të shkurtohet koha e një ngërçi muskulor.

Për më tepër, ngërçet e muskujve mund të shkaktohen nga elektrolite të reduktuara të cilat mund të zëvendësohen me lëngun turshi. Atletët kanë përdorur këtë metodë për vite me radhë dhe kanë pasur rezultate të shkëlqyera.

Ndihmon në kontrollin e sheqerit në gj. ak : Uthulla ka qenë e lidhur për të ndihmuar trupin t’i përgjigjet insulinës lëngu i turshisë ka uthull, mund të ndihmojë në uljen e nivelit të sheqerit në gj. ak duke ngadalësuar tretjen pas ngrënies.

Kuron djegiet nga dielli: Një artikull thotë se lëngu i turshive mund të ndihmojë në lehtësimin e dje. gieve nga dielli dhe promovimin e shërimit. Si? Uthulla e gjetur në lëng qetëson lëkurën. Për lehtësim shtesë, sigurohuni që lëngu të jetë i freskët.

Leave a Reply