E keni ditur gabim gjatë gjithë jetës tuaj ja cili është faktori i vetëm që ѕhkakton thinja ne floke


Shumë njerëz i konceptojnë thinjat si diçka negative, shqetësim që është pasojë e një str esi apo tr aume. Dhe ka histori të tilla të njerëzve që janë gdhirë me kokë të bardhë pas një ngjarjeje të tme rrshme.

Por ekspertët po mundohen t’i largojnë këto fri këra duke u shprehur se flokët tona thinjen si fillim duke u varur nga gjenetika jonë, pra siç e kemi në trashëgimi nga prindërit.

Sidoqoftë, vitet e fundit të kërkimit nga shkencëtarët e kanë rihapur bisedën. Ndërsa ende nuk arrihet të shpjegohet, shumë besojnë tani se str esi mund të shkaktojë një rrjet reagimesh që ndikon në mënyrën se si folikula e flokut transmeton melaminën, pigmentin që ngjyros flokun.

Kërkuesit po shikojnë dhe për rolin e radikaleve të lira, që janë hor mone që prodhojmë kur jemi nën str es, dhe studimet duket se po provojnë që ato mund të bllo kojnë sinjalin që i thotë folikulës së flokut të thithë pigmentin ngjyrues.

Ekspertë të tjerë thonë se ngjarjet str esuese apo tra umatike mund të ndalojnë përkohësisht rritjen e flokut. Më pas folikula e flokut “zgjohet” dhe fillon të prodhojë sërish dhe shumë flokë rriten në të njëjtën kohë, duke bërë të duket sikur shumë flokë të bardhë kanë dalë në të njëjtën kohë.

Të dhëna të tjera: Mënyra se si flokët tuaj zbardhen ka më shumë mundësi që të ndjekë ritmin që ka ndjekur tek prindërit tuaj. Sidoqoftë, nëse dyshoni se str esi po ju bën të thinjeni para kohe, kujdesuni të menaxhoni ngjarjet str esuese.

Njerëzit që kanë përjetuar një ngjarje tra umatike dhe që besojnë i ka bërë të thi njen thonë se më pas flokët janë kthyer në ngjyrën e tyre të mëparshme

Leave a Reply