E Fundit/ ItaIia do të fillojë me lehtësimin e masave kufizuese, prej tani mund të…


Nga nesër, masat kufizuese si pasojë e Kovid, do të lehtësohen në shumë pjesë të Italisë, njofton Ministria e Shëndetësisë në vend. Sipas te dhenave, të gjitha, përveç pesë rajoneve të Italisë do të konsiderohen “të verdha”, nën sistemin e saj të koduar me ngjyra.

KaIabria në jug dhe Emilia Romaghna në veri, gjithashtu kaluan nga zona portokalli në të verdhë. Në anën tjetër, rajonet sikurse ajo e Pulias, Sardenjës, Siçilisë, Umbrisë dhe provinca autonome e Bolzanos do të jenë në zonën portokalli, sipas autoriteteve.

Të gjitha rajonet e tjera dhe provincat autonome janë në zonën e verdhë. Lehtësimi i masave kufi-zuese vjen pasi Ministri i Shëndetësisë.

RobertoSeperanza tha se Italia kishte përjetuar një rënie të ndjeshme në shkallën e transmetimit të k0vid megjithëse sipas tij sfida me vir-usin është akoma shumë k0mplekse.

Leave a Reply