E FUNDlT: Gjermania ka nevojë për punëtorë të huaj


Gjermania po kërkon punëtorë. ProbIemet me vizat e punës mbeten, ndonëse Gjermania ka nevojë për punëtorë të huaj.

Ani pse janë mbyllur shumica e bizneseve në këtë shtet, Gjermania, pavarësisht kësaj, ka nevojë për fuqi punëtore në shumë sipërmarrje. Edhe në vitin 2021, Gjermania do të ketë nevojë për punëtorë të huaj, përkundër pandemisë korona.

Kjo tregohet edhe përmes një sondazhi, i cili u bë nga një Fondacion gjerman, me përfaqësusesit e sipërmarrjeve në Gjermani, sipas së cilës 54% e sipërmarrjeve do të kenë nevojë për punëtorët e huaj, transmeton albinfo.ch.

Nevoja më e madhe për punëtorë të huaj në Gjermani ka për sektorin e shëndetësisë dhe ndërtimtaria.

Leave a Reply