E рazakontë! Nëna ngel ѕhtatzënë me vajzë ndërkohë që ishte në pritje të djalit


Një nënë ka mbetur shtatzënë dy herë me një dif erencë kohe prej tre jabësh. Ky është një fenomen i rrallë ku shkenca e quan atë superfetacion. Të dy fëmijët quhen binjakë pavarësisht kohës së ngjizjes apo madhësie.

39-vjeçarja e quajtur Rebecca Roberts u habit kur zbuloi se ajo kishte ngelur shtatzënë për herë të dytë brenda 1 muaji.

“Unë as nuk e dija që ishte e mundur të mbetesha përsëri shtatzënë”, u shpreh ajo.

Fëmijët erdhën në jetë para kohe përmes një ndërhyrje ce zariane për shkak të një problemi që vajza pati. Djali i quajtur Noah ishte dy kilogramë ndërsa vajza e quajtur Rosalie ishte vetëm 1.1 kilogramë e cila shkoi në shtëpinë e saj 2 muaj e gjysmë pas ardhjes në jetë.

Super fetacioni ndodh kur një vezë tjetër fekondohet nga sper matozoidi dhe mbillet në mitër ditë ose javë më vonë se e para. /tvklan.al

Leave a Reply