Duhet ti Iargoni nga sofra juaj keto ushqime..!? Ushqimet qe ua rrisin yndyrat në gj-akē dhe po dobesojne në heshtje zemrēn tuaj/VlDE0


Lista e së-mundjeve që vijnë nga stili i pashëndetshëm i jetesës është pa dyshim shumë i gjatë. Po ashtu është edhe lista e ushqimeve të cilat bëhen shkak për zhvillimin e këtyre së-mundjeve

Ndër së-mundjet më të përhapura në botë, si diabeti apo pr0blemet me kolesterolin shkakt0hen pikërisht nga përditshmëria.

Ushqimet që konsumoni çdo ditë apo aktiviteti fizik ndikojnë ngushtë në shfaqjen e së-mundjeve ose jo.

Më pr0bIematiket janë sigurisht yndyrnat e këqija, pasi mund të jenë të vështira për t’u trajtuar dhe të rreze-ikshme

Kolesteroli i lartë, me siguri e keni dëgjuar të përmendet shpesh pasi shkakton një sërë pr0blemesh.

Një nga pr0blemet më serioze që kjo së-mundje shkakton është ngushtimi i enëve të gj-akut, duke përkeqësuar kështu qarkullimin e gja-akut.

Qarkullimi i dobët i gj-akut fillon dhe dëmt0n 0rganet e tjera të trupit. Ngadalë organizmi krijon mundësitë për shfaqjen e së-mundjeve të tjera të rënda.

Në këtë artikull ju shpjegojmë ndër këshillat më të vlefshme të mjekëve për evitimin e kolesterolit të lartë dhe konsumimin e duhur të yndyrnave.

Sasia e Duhur e Yndyrnave që Duhet të Konsumoni
Mjekët prej kohësh ngrenë një diskutim mbi këtë çështje, se cila është sasia e duhur e konsumimit të ushqimeve dhe vlerave të tyre.

Duke qenë se yndyra është e nevojshme në një sasi të caktuar për organizmin dhe shumë e dëmshme nëse e mbartni në sasi të mëdha, ekspertët ju sugjerojnë të ndiqni disa rregulla.

Në një studim të vitit 2015 të cilit i referohet ekspertët rekomandojnë jo më shumë se 300 mg yndyrna të shëndetshme në ditë.

Kjo shifër është e ndryshme për personat që vuajnë nga së-mundje të z-emrës me vetëm 200 miligramë, yndyrna të shëndetshme.

Gjithsesi së fundmi këto shifra kanë ndryshuar sërish dhe jo me numra të tjerë, por me një guidë ushqimesh për t’u evituar plotësisht.

Mjekët rekomandojnë ndërprerjen e menjëhershme të të gjithë ushqimeve që përmbajnë yndyrna të këqija.

Këto të dhëna ndryshuar gjatë viteve, pas konfirmimit se yndyrnat e shëndetëshme nuk përbëjnë rreze-ik për organizmin. Këtu futen ushqimet natyrale me yndyrë si vaji i ullirit, arrorët, avokado apo banania.

Përkundrazi ato natyralet ndihmojnë në balancimin e koIesteroIit të mirë në gj-ak.
Kolesteroli i mirë është i rëndësishëm në një sërë procesesh që trupit i duhen për të qenë i shëndetshëm.

A Duhen Konsumuar Yndyrnat e Këqija?
Me yndyrnat e këqija pr0blemet nisin kur ju konsumoni më shumë se 10% të dietës tuaj, duke bll0kuar kështu arteriet.

Për një persona që konsumon rreth 2000 kalori në ditë, sasia e duhur e këtyre yndyrnave do të ishte 200 kalori, vetëm 22 gramë. Për personat që kanë një konsum normal të kalorive rreth 1500, kjo sasi do të ishte pak më e vogël, rreth 15 gramë në ditë.

Mjekët thonë se edhe sheqeri luan një rol negativ në rritjen e kolesterolit dhe se konsumi i tij nuk duhet të jetë më shumë se 6 lugë çaji në ditë për gratë dhe 9 për burrat

Në këtë sasi llogaritet edhe sasia e sheqerit të marrë nga ushqimet.
Ushqimet Që Nuk Duhet të Konsumoni
Ushqimet e pasura me yndryna janë shumë, pasi edhe yndyra nuk është gjithnjë një kërc-ënim për organizmin.

Gjithsesi jo gjithnjë kjo është e vërtetë, disa ushqime duhen evituar të cilat jua rendit më poshtë.

Mishrat e konservuar,Ushqimet e skuqura,Margarina,Ushqimet që përmbajnë konservantë,Ushqimet që kanë përmbajtje vajrash vegjetalë

Duke mbajtur parasysh këto këshilla në mëndje mundohuni të evitoni çdo ushqim të shpejtë dhe jo të freskët.

Jo vetëm sepse përmbajnë sasi të mëdha kolesteroli, por edhe kripërash apo sheqeri të cilat janë njëjtë të dëmshme për shëndetin.
Per me shume rreth kesaj teme ndjkeni videon ne vazhdim e cila shpjegone rreze-ikun e ushqimeve…

Leave a Reply