Duhet të ndërprisni menjëherë pirjen e kafesë nëse trupi juaj shfaq 1 nga këto shenja


Ndoshta nuk bëni dot pa kafe dhe e keni bërë pjesë të pandashme të përditshmërisë suaj, por duhet të dini që jo gjithmonë kafeja jep efektet e dëshiruara. Kur ajo nuk ndikon mirë në organzimin tuaj, trupi ju jep disa shenja, shkruan Class.

Cilat janë shenjat që ju paralajmërojnë se duhet të hiqni menjëherë dorë nga kafeja?

Ankth

Njerëzit që luftojnë me ankthin duhet të shmangin kafeinën pasi ajo vetëm sa i përkeqëson simptomat e pakëndshme të ankthit. Gjithashtu, kafeina ngre nivelin e stresit dhe ju bën të ndiheni më nervozë se zakonisht.

Dhimbje stomaku

Shumë njerëz që kanë një problem në stomak shqetësohen nga kafeja pa e kuptuar. Për këtë, shpesh, fajësojnë ushqimin, por kafeja mund të jetë shkaktarja kryesore e dhimbjes në stomak.

Rrahje të shpejta të zemrës

Marrja e tepërt e kafesë gjithashtu mund të bëjë që zemra të rrahë më shpejt. Personat që vuajnë nga kjo gjendje mjekësore duhet të kufizohen në 1-2 kafe në ditë.

Të dridhura

Kafeina shpejton sistemin nervor qendror, gjë që mund t’ju bëjë të ndiheni nervozë. Nëse ndaj kafesë reagoni me dridhje të pakontrollueshme, kufizoni rreptësisht konsumimin e saj.

Dhimbje koke

Edhe pse një sasi e vogël kafeje mund të ndihmojë me dhimbjen e kokës, tejkalimi i dozës së duhur të kafeinës mund të shkaktojë dhimbje koke. Në këtë rast flasim për një sasi prej pesë ose më shumë filxhanë në ditë.

Leave a Reply