Doktori Shqiptar në Itali ka një Porosi shum me Rëndësi: BËNI KUJDES NGA…


Të rinjtë, njerëz të shëndetshëm, ndoshta për shkak të moshës apo mungesës së së-mundjeve shoqëruese, nuk konsiderojnë një rrez-ik prekjen nga Pand-emia. Faktikisht, edhe pse jetehumbshmeria prej Pand-emis është më e hasur te të moshuarit, ende nuk i njohim mjaftueshëm pas0jat afatgjata që ky inf-eksi0n viral mund të shkaktojë tek të inf-ektuarit e të gjitha grupmoshave.

18 mijë artikuj shkencorë, që u morën me studimin e simpt0mave të pacientëve nga dita e 10 deri në ditën e 110 pas inf-ektimit (pra gati tre muaj pasi janë prekur)…

Arrijnë në konkluzione se 80% e pacientëve që shërohen nga Pand-emia do të vuaajnë të paktën një nga 55 pasojat që lë inf-ektimi nga Pand-emia, ndaj sipas studiuesve është mirë që mos të inf-ekt0heni asnjëherë nga ky viirus.

Në një lidhje Skype për “Wake Up” nga Milano, neurokirurgu Edvin Zekaj tha se Pandemia prek çdo organ.

“Këtë pjesën afatgjatë të simpt0ma e vija re jo shumë kur shërbeja në spital pand-emik, sepse normalisht pacientët kur dilnin nga spitali nuk i kontrollohej, sesa në ambulatorin që bëhej kontrolli nga neurokirurgët.

Ka shumë simptoma që vazhdojnë edhe pas shërimit. Ato mund të ndahen, pasi te pacientët që kanë qenë të shtruar, ato i kanë disi më të vazhdueshme dhe të shtuara.

Një shqetësim që kanë shpesh është lodhja e vazhdueshme. Një kolege infermiere u kthye pas 6 muajsh në punë.

U shtrua për 2 javë, nuk pati intubim, por nuk përqendrohej dot. Një vështirësi në përqendrim është pasojë e K0vid. Problemi kryesor është se popullsia e lidh K0vidin vetëm me problemet e frymëmarrjes.

Në të vërtetë, është vërtetuar që pr-ek pothuajse çdo 0rgan, duke filluar nga truri, pjesën e mushkërisë, zemrën, veshkën, lëkurën që shumë e nënvlerësojnë.

Kam pasur shumë pacientë me probleme serioze në lëkurë dhe rënie flokësh. Disa pasoja janë permanente”, sqaroi ai.

Leave a Reply