Doktoret jaрin Iajmin e kеeq: Ja çfarë ju ndodh nēse nuk krуeni marrëdhënie 2 herë në javë, ѕēmundja e rēnde qe


Një nga kën aqësitë më të mëdha të jetës është të bësh dashuri dhe nuk ka dyshim për këtë. Me të vërtetë duket se bërja e dashurisë është e mirë jo vetëm për mendjen, por edhe për trupin.

Kjo nuk është e re, por ajo që pak njerëz dinë është se cilat janë pas ojat nëse nuk bëni dashuri ose nuk bëni shpesh. Kjo nuk do të thotë se ajo duhet të bëhet një mendim fiks apo një obsesion, por sipas eksp ertëve do të ishte mirë të liroheni nga pasioni të paktën dy herë në javë. Sot ne duam të përqendrohemi në efektet e mungesës së këtij aktiviteti në shëndetin fizik dhe mendor të secilit prej nesh. Këtu janë 8 problemet shëndetësore që mund të ndodhin nëse nuk bëni das huri të paktën dy herë në javë.

Ju së mureni më shpesh

Është e vërtetë, sipas ekspertëve, duket se sistemi imunitar, nëse nuk bëjmë dashuri, shpesh tenton të dob ësohet në mënyrë të konsiderueshme.

Është më e lehtë të str esoheni

Ju e dini se se k si është me të vërtetë një ilaç për të na ndihmuar të elem inojmë ose të largojmë s tresin. Kjo është për shkak se vetë akti i liron ho rmonet që ndihmojnë për të lu f tuar str esin.

Është më e vështirë të ngazëllehesh

Duket me të vërtetë e pabes ueshme, por është ashtu, nëse nuk merrni emocion në një mënyrë konstante dhe të rregullt, duket se është më e vështirë të nga zëlleheni dhe për rrjedhojë të arrini or gazmë.

Ndryshimet e ëndrrave

Mund të ndodhë të shikoni ëndrra veçanërisht er o tike ose për të pasur një o rg azmë të vërtetë në gjumë.

Me kalimin e kohës ju filloni të humbni dëshirën.

Duket se në rastin kur marrëd hëniet s e k s u ale janë me të vërtetë sporadike dhe trupi ynë e percepton këtë shkëputje, shk akton një reagim të vërtetë fiziologjik.

Rrisni distancën midis vetes dhe partnerit

Kur dy njerëz që janë së bashku nuk kanë marrë dhënie se k s u ale, është e pashmangshme që lindin pro blemet e para.

Zvogëlon vetëbesimin

Është vërtetuar se mungesa e se k s it i çon njerëzit në një trishtim kronik dhe në disa raste edhe në de pr esion.

Rrit rr e zikun e tu moreve

Kjo mund të duket e çuditshme për ju, por sidomos meshkujt që nuk kanë s e k s rregullisht kanë një rre zik më të madh të kon traktimit të ka ncerit të prostatës.

Leave a Reply