Dalin Exit Poll-et e para: Ja kush është partia që ka marrë më shumë vota në Kosovë


Sipas Instituti PIPOS në Kosovë Lëvizja Vetëvendosje ka dalë e para me 41.8 përqind, PDK me 16.5 përqind, LDK 15.2 përqind, AAK 7.2 përqind dhe Nisma 2.6 përqind, njofton Klan Kosova.tv.

Sipas kësaj përqindje, PIPOS ka nxjerr edhe numrin e ulëseve që do ta kenë partitë politike. Është LVV që do të ketë 52 ulëse, PDK 20 ulëse, LDK 19 ulëse, AAK nëntë ulëse dhe komunitetet 20 ulëse.

1: Vetëvendosje me 41.8 %

2: PDK me 16.5 %

3: LDK me 15.2 %

4: AAK me 7.2 %

5: Nisma me 2.6 %

6: Komunitetet pakicë me 16.7 %

Siaps KQZ, pjesemarrja ne votime ishte 46%. Të drejtë vote në zgjedhjet e parakohshme parlamentare të 14 shkurtit kishin 1.794.862 qytetarë.

Në 38 komunat e Kosovës, qytetarët mundën të votojnë në 888 qendra të votimit, me 2.382 vendvotimet.

Ata mund të votojnë në 888 qendra të votimit, që kanë 2.382 vendvotime në 38 komunat e Kosovës.

/panorama

Leave a Reply