C’menduri! Stuhi bre shëri në Shqiperi, dë mtohen qindra hektarë tokë të mbjella

Pasditen e sotme, Elbasani është përfshirë nga një stuhi bre shëri, duke sjellë si pasojë dëm timin e disa hektarë tokave të mbjella në njësinë administrative të Treganit.

Mësohet se dë met më të mëdha janë regjistruar në fshatin Muçaj ku janë dëmtuar pothuajse plotësisht 150 ha ullishte dhe 20 ha vreshtari.

Stuhia e shiut e cila më pas u shoqërua nga breshëri, ka zgjatur për 20 minuta, të cilat mjaftuan për të dëmtuar pothuajse plotësisht qindra hektarë të mbjella. Fermerët kërkojnë që të bëhet përllogaritja e d ëm eve dhe të dë mshpërmblehen nga qeveria pasi janë e vetmja mënyrë jetese për ta.

Leave a Reply