Cili krah dhemb para një suImi në zemër? Njohja e këtyre simptomave mund të ѕhрëtojë jetën tuaj


Një sulm në zemër mund të lajmërohet përmes dhimbjes në gjoks, por dhimbja e krahut është një nga simptomat më të hershme. Një sulm në zemër ndodh si rezultat i bllokimit të rrjedhjes së gjakut në zemër dhe mund të jetë fatal, thonë mjekët.
Një ambulancë mund ta parandalojë këtë, por vetëm nëse ka një përgjigje të menjëhershme dhe është e nevojshme të njihni simptomat paralajmëruese të goditjes në tru. Në presion të lartë në një enë të bllokuar të gja kut, zemra është e tensionuar dhe disa nga shenjat e mëposhtme tregojnë se mund të ndodhë një goditje në tru: pacienti ka vështirësi dhe ndjen të përziera, ka një të ftohtë dhe madje mund të ketë një sulm kollë. Sidoqoftë, vëmendje e veçantë duhet t’i kushtohet dhimbjes që përhapet përgjatë krahut.

Në cilën dorë ndodh dhimbja gjatë një sulmi në zemër?
Më shpesh është krahu i majtë, por mjekët thonë se dhimbja në krahun e djathtë nuk duhet të injorohet. Gjithashtu, dhimbja që përhapet rreth qafës dhe nofullës së poshtme mund të jetë një simptomë alarmante paralajmëruese.

Arsyet që mund të çojnë në një sulm në zemër tek njerëzit e shëndetshëm, zakonisht janë të natyrës psikologjike: Dhimbje emocionale, Ajri i ndotur, Shtatzania, Nervoza, Alkooli ekstrem, Ftohti, Pagjumsia, Pirja e duhanit.

Leave a Reply