Çifti i mbipeshë, раѕ një diete draѕtike i kthehen jetës normale dhe bëhen рrindër për herë të рarë


Një çift i trashë hu mbi një gur tro nditës 30 mes tyre për t’u bërë prindër pasi u përpoqën të mbetesh shtatzënë për shtatë vjet.

Burrë e grua të cilët ishin të dy mbipeshë tentuan për 7 vite për të lindur një fëmijë, por ishte e pamundur. Kështu ata vendosën për të hu mbur peshë dhe rezultatet e tyre ishin mahnitëse.

Dustin Hall 37 vjeç iu nënshtrua një bajpasi gastrik në Korrik të vitit 2016 dhe mbajti një dietë me proteina të larta, me karbohidrate të ulëta duke hu mbur shumë peshë për një vit e gjysmë.

Raquel 34 vjeç u frymëzua nga suksesi i tij dhe bëri të njëjtin operacion në Dhjetor të vitit 2018 dhe në Prill të viti 2020 ajo zbuloi se ishte shtatzënë.

Çifti, nga Lathrop, California Veriore, SHBA, u bënë prindër të Presley më 21 Dhjetor 2020 ishin të bindur që hu mbja e peshës i ndihmoi ata të bëheshin prindër.

Dustin u shpreh: E vetmja arsye që jemi bërë me fëmijë është sepse hu mbëm një sasi të konsiderueshme të peshës. Unë nuk isha aktiv dhe nuk lidhja dot as këpucët e mia me atë peshë.

Raquel, i cili punon në një organizatë jofitimprurëse, tha: Ne kishim provuar për shtatë vjet dhe filluam të humbnim shpresat. Unë nuk i kisha parë kurrë dy vija në një test shtatzënie. Direkt sa u bëmë të shëndetshëm e arritëm këtë. Të bëhesh nënë ia vlen çdo sakrificë që bën për të hu mbur peshë, çdo kalori e djegur, çdo moment i djersitur në palestër etj.

Mjeku i Dustinit e kishte paralajmëruar atë se nëse nuk do zbriste në peshë, kishte gjasa të vd iste brenda 6 muajve.

“Nëse gjërat nuk do kishin ndryshuar dhe nuk do bija nga pesha, unë nuk do isha këtu pas 6 muajsh. E kisha shumë të vështirë të merrja frymë në mes të natës dhe s’mund të lidhja as këpucët e mia”, është shprehur ai.

Dustin iu nënshtrua procedurës ku një kirurg krijoi një qese të vogël në stomak për të kufizuar sasinë e ushqimit. Ai gjithashtu rishikoi në mënyrë drastike dietën e tij, duke shmangur ushqimin e shpejtë dhe në vend të kësaj duke ngrënë vakte me mish pule, peshk ose ushqim deti, fruta dhe perime. /tvklan.al

Leave a Reply