Çfarë ndodh me trupin kur nisni të laheni pa sapun


Jemi mësuar të mendojmë se kujdesi ndaj lëkurës nënkupton një lëkurë të pastër duke përdorur një sërë produktesh. Në fakt, përdorimi i tepërt i sapunit mund të bëjë më shumë dëm sesa mirë për shëndetin dhe pamjen. Dhe nëse sapuni ka një aromë të mirë, kjo do të thotë se nuk është aspak i dobishëm për lëkurën tuaj.

Lëkura do të ndihet më e shëndetshme.

Larja me vetëm ujë do të ekuilibrojë shtresën mbrojtëse të lëkurës tuaj. Ndërsa sapuni në mënyrë efektive largon papastërtitë nga trupi, ai gjithashtu pastron vajrat natyralë të sekretuar nga lëkura. Përdorimi i rregullt i sapunit gjithashtu mund të prishë ekuilibrin e pH të lëkurës duke e bërë atë të thatë dhe të irrituar.

Do të shpëtoni nga aromat e pakëndshme të trupit.

Nëse mendoni se përdorimi i sapunit do t’ju falë një aromë të freskët, kjo ndodh për një periudhë afatshkurtër. Në fakt, lëkura bëhet më e prekshme nga bakteret. Përbërësit e ashpër të sapunit prishin ekuilibrin midis vajrave të lëkurës dhe baktereve që jetojnë në lëkurën tonë, gjë që bën që lëkura të prodhojë edhe më shumë vaj dhe baktere.

Sapunët antibakterialë janë veçanërisht të dëmshëm pasi shkatërrojnë mikrobet e dobishme së bashku me ato të këqija.
Ofron një kujdes më të shëndetshëm ndaj pjesëve intime.

Larja me sapun rregullisht mund të shkaktojë irritim të zonës gjenitale, e cila çon në probleme të caktuara shëndetësore. Këshillohet të përdorni vetëm ujë të ngrohtë.

Lëkura mund të qëndrojë më gjatë pa rrudha.

Ndërsa shumë përbërës që gjenden në sapun kanë për qëllim ta lënë lëkurën tuaj të pastër dhe të freskët, ato në fakt mund të shkaktojnë më shumë dëm. Në fakt, ato mund të dëmtojnë mantelin acid të lëkurës, i cili nga ana tjetër mund të shkaktojë puçrra dhe dermatitet. Larja me sapun e than lëkurën e për pasojë krijon rrudha.

Leave a Reply