Bill Gates paralajmëron: Përfundimi i pandemisë së CO VID do të jetë shumë më e lehtë se…


Përfundimi i pandemisë së koronavirusit është “shumë herë më e lehtë” krahasuar me sfidën që paraqet trajtimi i krizës së ndryshimit të klimës, ka paralajmërua Bill Gates.

Bashkë-themeluesi miliarder i Microsoft ka publikuar një libër të ri, “Si të shmangim një katastrofë klimatike”, ku përcakton urgjencën e adresimit të ndryshimit të klimës.

Në librin e tij, Gates thotë se ai se zgjidhja e problemit të ndryshimeve klimaterike, do të ishte “gjëja më e mahnitshme që ka bërë njerëzimi”.

Në krahasim me këtë sfidë, Gates thotë se përfundimi i pandemisë së CO VID, është shumë herë më i lehtë.

“Pandemisë do t’i vijë fundi sepse këto vaksina të mahnitshme u shpikën brenda vitit dhe ne po përpiqemi t’i përmirësojmë ato dhe të përshtatemi”, tha ai.

Zgjidhja e ndryshimit të klimës do të kërkojë një tranzicion të madh global drejt energjisë së rinovueshme dhe ndryshime në mënyrën tonë të jetës, thotë Gates, duke shtuar se nuk ka ‘asnjë precedent për këtë’.

Leave a Reply