Befasuese/ Gjermania me vendim të ri për Kufirin, Prej nesër…


Në Gjermani rajoni kufitar me Francën Moselle është shpallur zonë me muttacion të ko vi d, dhe janë vendosur kontrolle kufiri me këtë rajon.Francezët e konsiderojnë këtë vendim “të njëanshëm” dhe “te papritur”.Prej ditësh kjo temë po diskutohej.

Tani departamenti në zonën Moselle në Francë me rreth një milionë banorë është klasifikuar si zonë e ashtuquajtur me va’riant të vir/usit.

Nga dita e martë vlejnë si rrjedhojë rregulla të ashpërsuara udhëtimi midis dy vendeve në këtë pikëkalim.Kush do të vijë në Gjermani, duhet të paraqesë një testt ne’gativ të ko vi d, jo më të vjetër se 48 orë dhe duhet të regjistrohetonline përpara se të kalojë kufirin.

Shoqëritë ajrore si dhe sipërmarrjet e autobusëve nuk lejohen të trasnportojnë pasagjeerë nga Moselle për në Gjermani,ditorja.

Leave a Reply