BE heq kufizimet рër ѕhumë vende, maѕka e detуrueѕhme në avion në çdo udhëtim

Bashkimi Evropian një ditë më parë ka marrë një vendim për të lehtësuar masat kufizuese për një pjesë të madhe të vendeve të cilat tashmë nuk shfaqin rre zik shmëri mes tyre është dhe Shqipëria.

Këtë të enjte në kuadër të heqjes së kufizimeve Qendra Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Së mundjeve (ECDC) dhe Agjencia e Sigurisë së Aviacionit të BE (EASA) kanë azhurnuar rekomandimet e tyre të udhëtimit ajror.
Asnjë test dhe karantinë për udhëtarët evropianë që janë va ksinuar plotësisht ose që kanë bërë C0vid në gjashtë muajt e fundit, por një hapësirë ​​prej të paktën një metër dhe maska ​​në të gjitha fazat e transferimit.

Sipas mediave bëhet me dije se nga rregulli i përgjithshëm për testim apo për karantinë zbatohet për të gjithë udhëtarët që nuk vijnë nga zona me rre zik shumë të lartë me variante C0vid.

Ndërkohë në kuadër të zhvillimit të turizmit dhe të ekonomisë, ambasadorët e 27 vendeve kanë ve ndosur zgjerimin e listës së vendeve dhe territoreve udhëtarët e të cilëve do të lejohen të hyjnë në Bashkimin Evropian edhe për udhëtime jo thelbësore.

Vendet në të cilat Evropa hap dyert e saj dhe heq kufizimet janë Shqipëria, SHBA Libani, Maqedonia e Veriut, Serbia, Tajvani, territori i Hong Kongut, Makao. Këto vende i shtohen listës së mëparshme e cila tashmë përfshinte Japoninë, Australinë, Izraelin, Zelandën e Re, Ruandën, Singaporin, Korenë e Jugut dhe Tajlandën.

Leave a Reply