Bajram e Pashkë i festojmë bashkë/ Njihuni me vajzat e njohura shqiptare që u martuan me burra katolik


Në Kosovë dhe Shqipëri, përqindja më e madhe e qytetarëve i përkasin fesë islame, por, përkundër kësaj ndër vite kanë ndodhur martesa mes të rinjëve të të dy feve, të cilat megjithatë nuk kanë kaluar pa u paragjykuar.

Një rast i njohur ku dashuria ka triumfuar, është ai mes avokatit Arianit Koci dhe dizenjatores së modës Merita Harxhi. Çifti kanë një jetë së bashku dhe kanë dy fëmijë.

Ndër çiftet e reja, mund të përmendim Xhensila Myrtezaj dhe Bes Kallaku. Xhensila i përket fesë islame, ndërkaq Besi asaj katolike. Ky dallim nuk e ka ndikuar lidhjen e tyre.

Të gjithë e dinë tashmë historinë e aktorëve Simon Tanushi e Flutura Gashi. Feja nuk e pen alizoj dashurinë e tyre dhe ata u bënë shembull tolerance në këtë pikë. Çifti festojnë Bajram e Krishtlindje, shkruan “Kosovarja”.

Leave a Reply