Ata prindër që u japin telefonat fëmijëve do реndohen ѕhumë pasi ta kuptojne se si i…


Nuk është as një e as dy, por janë 99% e prindërve që u japin fëmijëve të vegjël telefonat në duar për të shpëtuar në një farë mënyre nga tekat e tyre.
Por, Organizata Botërore e Shëndetësisë ka dhënë alarmin, pasi sipas saj fëmijët e vegjël janë duke u ekspozuar shumë para ekraneve.Me ekspozim para ekraneve kjo OBSH nënkupton se fëmijët e vegjël kalojnë shumë kohë, para televizorit dhe në kompjuter.

E ditur bëhet se fëmijët nga mosha 2 deri në 4 vjeç nuk duhet të ekspozohen para ekraneve më shumë se një orë në ditë. Po ashtu, OBSH-ja këm bëngul që të miturit nën 5 vjeç duhet të jenë fizikisht akt ivë dhe të flenë mjaftueshëm për një zhvillim të shëndetshëm. Fëmijët nga mosha 1 deri në 4 vjeç duhet të kalojnë të paktën 3 orë në ditë të angazhuar në aktivitete fizike. Kurse foshnjat nën moshën 1-vjeçare nuk duhet të kalojnë qoftë edhe një minutë para një ekrani.

Në raportin e OSHB-së shkruhet: Foshnjat nën moshën njëvjeçare duhet të ndër veprojnë të ulur në dysheme dhe t’i shmangin të gjitha ekranet. Nuk duhet të qëndrojnë as një minutë para një ekrani”.Gjithashtu në këtë raport theksohet se fëmijët që kalojnë shumë para ekraneve rrezikojnë të bëhen obez

Leave a Reply