Anti biotikët më të fortë që mund t’i merrni në çdo kohë pa reсetë


Në fakt, shqiptarët po ab uzojnë dhe po i keqpërdorin këto barna të cilat në shumë raste jepen edhe pa recetë.

Të dhënat e Institutit të Shëndetit Publik thonë se konsumi i anti biotikëve në Shqipëri është i lartë, edhe pse i përafërt me vendet e Bashkimit Evropian.

Autoritetet kanë përsëritur thirrjet që përdorimi i antibiotikëve të bëhet vetëm me rekomandimin e mjekut.

Sipas tyre, keqpërdorimi i anti biotikëve mund të shkaktojë rre ziqe për shëndetin. Një prej tyre është sistemi tretës.

Por cilët janë anti biotikët natyralë, ato që luf tojnë mik robet por nuk dëmtojnë organizmin?

Mjalti

Shkat ërron bakt eret dhe patogjenet e dëmshme, përfshirë këtu bakteret që shkatërrojnë organizin e njeriut. Mjalti zbut rezistencën e ba ktereve dhe është anti biotiku më i shijshëm që mund të konsumoni.

Vaji i rigonit

Vaji i rigonit shkatërron patogjenët dhe ruan shëndetin e baktereve të mira në organizëm. Ky vaj është efikas kundër mykut dhe virozave. Ai është më i fuqishëm dhe më efikas se shumë antibiotikë.

Përdoret si për masazhim të kraharorit, por edhe 3-4 pika në çajra.

Hudhra

Hudhra është aq e pasur në vlera, vitamina dhe minerale sa ka fuqinë të eliminojë bakteret e dëmshme.

Hudhra është përdorur në kura mjekësore që në lashtësi sidomos kundër disa sëmundjeve që kanë prekur njerëzimin në shumë vite.

Konsumojeni hudhrën në gatime, por edhe siç është për më shumë vlera.

Pupëza – Echinacea e purpurt

Kjo lule terapeutike është përdorur prej qindra vitesh kundër infek sioneve të ndryshme.

Ajo është efikase në trajtimin e plagëve, pastrimin e gja kut dhe sëmundjeve të tjera të shkaktuara nga bak teret.

Në ditët e sotme, kjo bimë fuqiplotë përdoret me sukses kundër të ftohurës dhe gripit.

Pupëza ose Echinacea është e aftë të shk atërrojë edhe llojet më të rre zikshme të bakte reve si stafilokoku.

Kjo bimë përdoret në formën e çajit dhe përgatitet si çajrat e tjerë,

Ant ibiotikët natyralë që ju duhen në shtëpi

Kjo është lista e pesë antibiotikëve të rekomanduar dhe efikasë tërësisht natyralë.

Ata nuk kanë nevojë për recetë dhe mund të qëndrojnë pa problem në ambientet e shtëpisë suaj.

Ju mund të krijoni një farmaci tërësisht natyrale në shtëpi duke e pasur uar atë me ekstraktin e gjetheve të ullirit, vajin e karafilit dhe vajin e limonit.

Ky është arsenali i anti biotikëve që ju duhet në shtëpi./AW/

Leave a Reply