Angela Merkel merr dozën e рarë të vakѕinëѕ që të gjithë “i tremben”: Jam e kënaqur, kу ëѕhtë çelëѕi për të kapërсуer раndeminë


Kancelarja gjermane Angela Merkel është vaksinuar sot me vaksinën AstraZeneca kundër C0vid. Lajmi është bërë me dije nga zëdhënësi i saj Steffen Seibert, përmes një postimi në Tëitter.

Kancelarja 66-vjeçare mori vaksinën në qendrën e instaluar posaçërisht në ish-Aeroportin Tempelhof të Berlinit, e cila ak tualisht po punon me AstraZeneca, një vaksinë që është në përdorim vetëm për të moshuarit mbi 60 vjeç në Gjermani, për shkak të një rreziku të mpiksjes së gjakut.

Pas injektimit të vaksinës Merkel tha se ndihej e kënaqur që mori dozën e parë të AstraZeneca, si dhe falenderoi të gjithë mjekët dhe infermierët që janë të përfshirë në fushatën e va ksinimit.

“Unë jam e kënaqur që kam marrë sot dozën e parë të va ksinës AstraZeneca. Falënderoj të gjithë ata që janë të përfshirë në fushatën e vaksinimit dhe të gjithë ata që vaksinohen. Va ksinimi është çelësi për të kapërcyer pandeminë”, u shpreh Merkel.

Leave a Reply