A ka familje Shqiptare që nuk ka konsumuar Turshi këtë dimër? Ja cili është lajmi i mirë për ta, largojnë nga stomaku atë që


Konsumi i lartë i antib. iotikëve luan një rol shka tërrimtar për bak. teret e mira që gjenden në st. omak.

Kolonitë e këtyre të fundit që njihen me termin mi. krobioma mund të rimëkëmben falë konsumit të probi. otikëve.

Sipas të dhënave të AgroWeb.org, mi. krobioma përbëhet nga miliarda ba. ktere të ndryshme të cilat luajnë një rol kyç për shën. detin dhe kundër sëm. undjeve.

Turshitë, Ushqimet Më Të Pasura Me Pr. obiotikë.

Ushqimet më të pasura me pro. biotikë janë ato të ferm. entuara, siç janë turshitë, kosi dhe kefiri.

Lakra turshi në veçanti është një nga më të larmishmet me pr. obiotikë.

Interesi për turshitë dhe ushqimet e ferm. entuara është gjithnjë e më shumë në rritje falë përpjekjeve të njerëzve për të pasur një mi. krobiomë të shën. detshme.

Një herë e një kohë, kur teknologjia ishte e kufizuar, ferm. entimi i ushqimeve ishte shumë natyral por edhe e vetmja mënyrë për të ruajtur ushqimet për stinën e dimrit.

Pesë Arsye Përse Duhet Të Hani Tu. rshi.

Kundër Dia. betit.

Studimet tregojnë se një mik. robiomë e pasur dhe e shën. detshme është thelbësore për parand. alimin dhe trajtimin e di. abetit.

M. bipesha

Sipas të dhënave të AgroWeb.org, mikrobioma tek njerëzit mbipeshë është krejt ndryshe nga njerëzit që kanë një peshë normale.

Disa ba. ktere të mira mund të nxisin përdorimin më efikas të kalorive nga ushqimi dhe akum. ulimin e yndyrës në trup gjë që mund të shka. ktojë mbipeshën.

Një peshë e shëndetshme është shumë e rëndësishme për para. ndalimin dhe trajtimin e dia. betit të tipit 2.

Imu. niteti.

Ekuilibrat e bak. tereve në stomak ndikojnë ndjeshëm në sistemin imu. nitar.

80 përqind e im. unitetit i ka rrënjët në stomak, ndaj pikërisht këtu nis e gjithë lu. fta kundër inf. eksioneve.

Bakteret e mira sti. mulojnë qelizat në sistemin im. unitar të mbrohen nga inf. eksionet.

Tretje E Shë. ndetshme.

Bak. teret e shë. ndetshme përmirësojnë funksionin e zorrëve dhe shmangin konstip acionin.

Ato gjithashtu ulin rre. zikun e rad. ikaleve të lira.

Më Pak Shpërdorim Të Ushqimit.

Fe. rmentimi është një mënyrë e shkëlqyer për të garantuar që ushqime si lakra, karrota e të tjerë nuk shpërdorohen por konsumohen rregullisht.

Një Këshillë E Fundit.

Turshitë e bëra me uthull nuk janë të fermentuara mjaftueshëm për shë. ndetin e stomakut dhe ato nuk ofrojnë përfitime për mik. robiomën

AgroWeb.org këshillon turshitë e bëra në shtëpi me kripë për fermentim/konica.al

Leave a Reply