A do të ketë mbyllje gjatë Pashkëve? Merkel suprizon me vendimin e fundit


Kancelarja gjermane Angela Merkel ka kthyer mbrapsht një vendim mbi masat më të rrepta të ko ronav irusit gjatë Pashkëve, pas kritikave të shumta, thanë pjesëmarrësit në një takim të udhëheqësve federalë dhe shtetërorë.

Gjermania, e përballur me një rritje eksponenciale të C0vid dhe një varianti të ri shumë më vdekjeprurës, do të ishte në një bllokim të shtuar gjatë fundjavës së Pashkëve.

”Gjermania ka zgjatur lockdown deri më 18 prill për të përmbajtur një valë të re infe ksionesh”, deklaroi dje kancelarja gjermane Angela Merkel gjatë takimit me udhëheqësit e landeve ku u ra dakord mbi masat për menaxhimin e pandemisë.

Masat e bllokimit u lehtësuan në fillim të marsit, duke u dhënë gjermanëve shpresë se një rihapje edhe më e gjerë e jetës publike mund të arrihej pas muajsh mbylljesh.

Leave a Reply