A рriѕhet agjërimi nga marrja e vakѕinëѕ gjatë Ramazanit? Mjekët mуѕlimanë јарin thirrjen e rëndëѕiѕhme


Mjekët myslimanë u kanë bërë thirrje njerëzve që edhe gjatë muajit të Ramazanit të marrin dozën e vak sinës anti-C0vid pasi injeksioni nuk prish agjërimin e tyre.

Stafi dhe figurat fetare të Qendrës Kombëtare të Shëndetit në Angli, u kanë kërkuar të gjithë myslymanëve të marrin dozën e vaksinës së tyre pa pasur merak se mund të prishin agjërimin, shkruan BBC.

Ekspertët gjithashtu zbutën shqetësimin në lidhje me marrjen e ilaçeve kundër dhimbjeve gjatë orëve të agjërimit nëse përjetojnë efekte të mundshme anësorë pas vak sinimit, duke shpjeguar se ata nuk llogariten si ushqim dhe janë të lejuara.

Dr Farzana Hussain, një mysliman dhe mjeke e përgjithshëm në “The Project Surgery” në Londrën Lindore tha se marrja e vaksinës nuk do të prishë agjërimin pasi nuk është ushqim.

“Marrja e vak sinës nuk do të prishë agjërimin pasi nuk është ushqyerje, dhe kështu nuk ka abs olutisht asnjë arsye pse ta refuzoni nëse jeni ftuar për të marrë vaksinën antiC0vid”- tha ajo.

Leave a Reply