Po ju mpiheen majat e gishtave? Ja se cfare do te thote kjo per shendetetin tuaj dhe a duhet qe te merakoseni


Nëse i hidhni një sy duarve, atëherë do kuptoni se sa shumë thonë për shëndetin tuaj.

Duart janë një indikator i rëndësishëm i asaj që ndodh me organizmin që nuk duhet ti injoroni.

Therjee në duar dhe gishta

Kjo tregon se nuk merrni mjaftueshëm vitaminë B1, B6, B12 ose vitaminë E. Jepini rëndësi shëndetit tuaj. Nëse e ndjeni këtë, atëherë bëni një vizitë tek doktori juaj ose kërkoni për ushqime që përmbajnë vitaminat që ju duhen.

Shenja gishtat ngjyrë blu

Kjo tregon qarkullimmin e dobët ose nivele të ulëta të oksigjennit në gj.ak. Shpesh nuk është e dëmshmme, por nëse shoqërohet me pneuumonni, mund të jetë një shenjë e sëm. un.djees së mushkërive.

Ndjenjë mpirjje në majë të gishtave

Nëse e ndjeni këtë, atëherë keni probleme me qarkullimin e gja. kut. Sidoqoftë, mund të jetë rezultat i një nervi të dë. mtuaar ose sëm. undjees kardio.vaskk.ulare.

Gishta të bardhë, blu ose të mpiirë

E gjitha kjo lidhet me sëm. un. djeen “Buergeer”, që tregon se keni rritje të inflammacioniit në enët e vogla dhe të mesme të gja. kutt. Shpesh është rezultat i pirjes së duhaniit.

Thonj të zbehtë

Nëse shtypni bazën e thonjve për një kohë, ajo do të kthehet e bardhë, por pastaj përsëri rozë. Kjo është normale. Sidoqoftë, nëse baza mbetet i bardhë, kjo mund të jetë një shenjë e mungesës së hekurit.

Ju dridhen duart

Fillimisht, jepini rëndësi kafeinës që merrni dhe nivelit të st. res.itt. Shumë str. es dhe kafe mund të shkaktojë dridhje duarsh. Nëse nuk keni asnjërën nga këto, bëni një vizitë për të mësuar më shumë.

Pëllëmba e kuqe

Nëse ju ndodh kjo, shkoni urgjent tek doktori pasi është shenjë e një sëm. un. djee me mëlcinë.

Gishta të enjtur

Nëse ndodh kjo, atëherë tregon se jeni person që konsumoni shumë kripë. Provoni të mos e përdorni shpesh dhe të konsumoni shumë ujë.

Duar të djersitura

Kjo mund të jetë rezultat i një gjendre tiroidde tepër aktive. Nëse vuannii prej saj shumë shpesh, telefononi mjekun tuaj.

Leave a Reply