5 gjërat që duhet të keni kujdes kur lejoni macen në shtratin tuaj


U zbulua se 62% e maceve flenë me pronarët e tyre të rritur dhe 13% flenë me fëmijë. Macet janë të lezetshme dhe është e natyrshme që doni t’i mbani pranë vetes, por në realitet, kjo mund të vijë me disa rreziqe dhe mund të mos jetë një ide e shkëlqyeshme.

Ata mund të kenë pleshta ose parazitë të tjerë.

Kur ndani shtratin me macen tuaj, ju gjithashtu po e ndani atë me ndonjë parazit që mund të ketë. Për shembull, pleshtat. Një plesht i vetëm mund të jetojë në kafshën tuaj për gati 2 muaj dhe ato mund të jenë të vështira për t’u hequr qafe.

Ata mund të sjellin mbeturina në shtratin tuaj.

Edhe macet më të pastra marrin mbeturina me putrat e tyre dhe kjo papastërti mund të përfundojë në shtratin tuaj dhe të çojë në rreziqe të tjera shëndetësore.

Ju mund të gërvishteni ose kafshoheni.

Shumë mace ndonjëherë na gërvishtin ose kafshojnë këmbët ndërsa lëvizim nën mbulesa. Nëse ata janë duke fjetur ose duke marrë një sy gjumë në shtratin tuaj dhe ju papritmas i zgjoni, ata mund të acarohen dhe të shpërthejnë. Sidomos nëse macja juaj frikësohet lehtë.

Ata mund të prishin shtratin tënd.

Edhe pse gërvishtjet konsiderohen sjellje normale për macet, nuk është mirë të shkosh në shtëpi dhe të shohësh çarçafët dhe batanijet e tua të prishura.

Sapo të fillojnë të flenë në shtratin tuaj, ato nuk do të duan të largohen.

Nëse macja mësohet të flejë në shtratin tuaj dhe krejt papritur ajo nxirret jashtë, ato mund t’ju befasojnë me ndonjë sjellje jo edhe aq të mrekullueshme. Për shembull: duke rrëzuar gjërat, duke bërë një rrëmujë, ose duke shqyer karrige ose perde. Macet zakonisht nuk reagojnë mirë nëse papritmas hiqen nga territori juaj. /tvklan.al

Leave a Reply