5 Ѕhenjat Autentike të Natëѕ ѕë Kadrit – O KRIJUES MOЅ I НUMBASË KËTO MIRËSI!?

Nata e Kadrit (Lejlatul-Kadr) u përmend në Kuran në kapitullin 97:Kështu që ne e dimë që kjo natë është më e mirë se një mijë muaj. Çfarë do të thotë kjo në të vërtetë?Kjo do të thotë që çdo akt adhurimi që po bëni atë natë, është sikur të keni qenë duke e bërë atë akt adhurimi një mijë muaj. Për shembull, nëse bëni dua gjatë asaj nate është sikur ta keni bërë atë lutje për një mijë muaj!Kjo është arsyeja pse shumë muslimanë qëndrojnë zgjuar natën shumë vonë gjatë 10 netëve të fundit të Ramazanit dhe përpiqen të kërkojnë këtë natë në mënyrë që ata të kenë atë lloj shpërblimi.

Disa nga gjërat që bëjnë myslimanët gjatë asaj nate janë ato:– Recitoni Kuran sepse Kur’ani u dërgua në Natën e Kadrit.– Gjithashtu ata po bëjnë istighfar, duke kërkuar falje nga Allahu. Prandaj imagjinoni nëse po kërkoni falje për 83 vjet rresht vazhdimisht!– Dhënia e rekateve shtesë të lutjeve.– Bërja e mjaft duas dhe në fakt ekziston një dua specifike që u mësua nga Profeti Muhamed (paqja qoftë mbi të) për gruan e tij Aishën:
Aisha tha:“O i dërguar i Allahut. Çfarë mendon se duhet të them në lutjen time nëse ndeshem me Naten e Kadrin? “Ai tha:Thuaj: Allahumma innaka afuwwun tuhibbu al afwa fa’fu anni.(O Allah Ti po fal dhe e do faljen, prandaj më fal.) (Ibn Maxheh)
Shenjat e Natës së Kadrit

Një natë e qetë
Ashtë një natë e këndshme dhe ne e dimë se do të jetë një natë e këndshme nga po ai ajet i Kuranit:Paqe është deri në shfaqjen e agimit. (97: 5)Pra, ne jemi duke kërkuar për një natë shumë të qetë, shumë të qetë.2- Hëna duket si një copë pllake
Disa thonë se duket si gjysmë pjate. (Musliman).3- Në netët e fundit të çuditshme.Nata është në dhjetë netët e fundit në netët e çuditshme: 21, 23, 25, 27, 29, Ramazan.Ka shumë njerëz që përpiqen të kërkojnë natën e Kadrit në 27 të Ramazanit thjesht sepse ndodhi më 27 më parë. Ka transmetime për të, por ka edhe transmetime për netë të tjera.

Studiuesit thanë që kjo është diçka me mençuri, përndryshe nëse e dini që jeni duke u bërë në datën 27, pse do të bënit adhurimet në ndonjë natë tjetër. Në thelb, Nata e Kadrit ndryshon nga viti në vit, por përsëri në dhjetë netët e fundit në netët e çuditshme në mënyrë që muslimanët në të vërtetë të punojnë shumë për shpërblimet.4- Ekziston Mundësia e Shiut Pra, ka transmetime ku Profeti Muhamed (paqja qoftë mbi të) ka përmendur që ai ëndërronte për Naten e Kadrit dhe në atë ëndërr kishte bërë sexhde dhe kur u ngrit, fytyra e tij ishte e lagur me ujë shiu dhe baltë. (El-Buhari, 813)5- Agimi për mëngjesin tjetër.Tregimet thonë se do të jetë një diell pa rrezet. Pra, kjo do të thotë se është një diell shumë i dobët, mund ta shikoni drejt. Por shpjegimi pse, hoxha En-Nawawi na dha dy shpjegime:
Allahu thjesht e dëshiron atë në atë mënyrë. Ai donte që dielli të dilte në një mënyrë shumë të veçantë pas një nate të veçantë.Për shkak se sasia e engjëjve që mbushin qiellin, ata në të vërtetë po bllokojnë rrezet e diellit.

Rreth Aliza Kim.Aliza Kim është e diplomuar në Kolegjin Boston në ekonomi dhe sociologji. Ajo përfundoi masterin e saj në Biznes Ndërkombëtar në universitetin e Denver. Para se të bënte hixhretin e saj, ajo ishte një modele ndërkombëtare, aktore dhe drejtuese televizive. Aktualisht, ajo është një folëse frymëzuese dhe aktive në da’ua për myslimanët që nuk janë akoma, myslimanë të rinj dhe myslimanë të lindur duke u rikthyer në kontakt me Islamin.
Si të Kërkoni për Naten e Kadrit Shakiel Humayun.Për qindra vjet, të dashuruarit kanë kërkuar për Naten e Kadrit. Ky kërkim është një histori dashurie si askush tjetër. Ata i dinë tiparet e saj. Ata dinë për bukurinë e saj. Ata e dinë që ajo do të ishte më e dashur. Me ngazëllim të madh, çdo vit, ata kërkojnë Laylah- Laylatul-Kadr: Nata e Fuqisë.

Profeti Muhamed inkurajoi kërkimin për Lejlatul-Kadr:

Kërkoni për të në dhjetë të fundit të Ramazanit. (Sahih El-Bukhari).Për të na ndihmuar në këtë kërkim, Profeti Muhamed (paqja qoftë mbi të) na dha të dhëna. Ai na informoi se nata do të binte në një natë të çuditshme:Kërkoni për Laylat-ul-Kadr në rastin e 10 të fundit të Ramazanit. (El-Buhari)

Lejlatul-Kadr (Nata e Kadrit) do të bjerë në një natë të çuditshme gjatë dhjetë netëve të fundit të Ramazanit. Kjo nuk është njësoj si të thuash se do të binte në një nga datat e çuditshme.Një muaj hënor mund të jetë 29 ose 30 ditë, në varësi të shikimit të hënës. Nëse një muaj përfundon me 30 ditë, netët tek do të bien në datat çift.

Sidoqoftë, nëse një muaj përfundon me 29 ditë, netët e çuditshme do të bien në data të çuditshme. Ekzistenca e ditës së 30-të shtesë ndryshon ato data në të cilat bien netët. Kjo metodë e numërimit është sipas fjalëve të Profetit

Leave a Reply