4 arsyet pse gjyshja nga mamaja është e rëndësishme në rritjen e fëmijëve


Në jetën e secilit prej nesh, roli i gjyshërve, i babait ose nënës, ka qenë thelbësor për rritjen tonë. Megjithatë, sipas disa shkencëtarëve ekziston një dallim i rëndësishëm midis katër gjyshërve. Studimet e tyre treguan se gjyshja e nënës është ajo që ndikon më shumë në edukimin e nipërve dhe arsyeja gjendet në gjene. Dijetarët i kanë ndarë hulumtimet e tyre në 4 pika lidhur me marrëdhënien e ngushtë mes nipërve dhe gjysheve nga nëna.

Ndarja e trashëgimisë gjenetike

Në përgjithësi, gjyshërit ndajnë më pak se 25% të trashëgimisë së tyre gjenetike me nipërit dhe mbesat e tyre. ADN-ja e gjyshes nga nëna, megjithatë, rezulton të jetë ajo me gradën më të lartë në krahasim me të tjerët.

Lidhja është më e fortë
Pikërisht për shkak se gjyshja nga nëna ndan më shumë pjesë të kodit të saj gjenetik se sa të tjerët, ato krijojnë një lidhje më të fortë me nipërit dhe mbesat, edhe nga pikëpamja psikologjike

Leave a Reply