4 Ѕimрtoma më të çuditshme me të сilat u рërballen раcientët me К0VID


Prej shumë muajsh në pandeminë e ko rona virusit, ka shumë të ngjarë të dini simptomat më të zakonshme të C0vid.

Mirëpo, në kohët e fundit janë duke u analizuar katër simptoma të reja të çuditshme të C0vidit që janë raportuar nga mjekët shkruan BestLife,
Kruarje

Një kruarje nuk është shkak i menjëhershëm për alarm. Por, nëse kruajtja juaj shfaqet krahas një skuqjeje në këmbë, megjithatë, mund të jetë një simptomë e ko rona vir usit.

Humbje e flokëve

Është thënë se hu mbja e flokëve mund të jetë një ndërlikim i C0vidit, por duket se është diçka që njerëzit po përjetojnë muaj pas një infeksioni aktiv me vi rusin.

Sipas burimit WebMD, “Lidhja midis rënies së flokëve dhe C0vid sapo ka filluar të raportohet dhe njihet në hu lumtim”.

Humbja e dëgjimit

Mjekët tani besojnë se koronavirus mund të sulmojë veshin tuaj të brendshëm, dhe me këtë vijnë një sërë simptomash të mundshme, duke përfshirë humbjen e dëgjimit.

Këto zbulime u analizuan në revistën ‘JAMA Otolaryngology – Head & Neck Surgery’ pasi studiuesit kryen autopsi te pacientët që kishin vd ekur nga C0vidi dhe zbuluan virusin në veshët e tyre.

“Ne supozojmë se simptomat e mundshme mund të jenë ndryshimet në karakterin dhe cilësinë e dëgjimit, ekuilibrit, kumbimit ose ndjesive të plotësisë ose presionit,” thanë studiuesit.

Mpirja

Një studim që do të botohet i revistës ‘Neuroimmunology & Neuroinflammation’ u përqëndrua në rastin e një gruaje që paraqiti simptoma si goditje në tru, duke përfshirë mpirjen në krah dhe simptoma tjera të poshtë -përmendura:

Sipas CBS News: “Sëmundja tinëzare bëri që trupi i saj të sulmonte në vetvete, duke ndezur trurin, duke paralizuar gjysmën e trupit të saj, duke e bërë atë të paaftë për të parë ose për të folur dhe pothuajse duke e vr arë atë gjatë këtij procesit”. /Gazeta Shneta/

Leave a Reply