Lajm рozitiv rreth udhëzimeve të reja ndaj К0VIDIT: Njerëzit e vaksinuar mund të moѕ e mbajnë më maѕkën

Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve , CDC (Centers for Disease Control and Prevention) ka dhënë një lajm të mirë për masat e parandalimit të virusit C0vid.

Tashmë, sipas udhëzimeve të reja, njerëzit plotësisht të va ksinuar do të mund të veprojnë pa maskë në aktivitetet e tyre të përditshmërisë. Në këto aktivitete përfshihen ecja, vrapi, ecja me biçikletë, grumbullimi i vogël i personave, apo drekat e darkat në restorant.

Edhe në shtetet që momentalisht është e detyruar mbajtja e maskës në ambientet publike, CDC mendon se ky rregull s’ka pse të zbatohet më nga personat plotësisht të va ksinuar.

Megjithatë, përjashtim bëjnë vendet e mbushura me shumë njerëz, si psh. grumbullimet e mëdha nëpër koncerte, ku është më e vështirë për t’u dalluar cili person është va ksinuar dhe cili jo.

Qëndra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve , (Centers for Disease Control and Prevention) kanë publikuar një tabelë me udhëzimet e reja që duhet të ndjekë për aktivitete të ndryshme çdo person i vaksinuar plotësisht ose jo.

Aktivitetet më të sigurta janë ngjyrosur me ngjyrë të gjelbër për të vaksinuarit dhe jo të vak sinuarit plotësisht. Aktivitetet më pak të sigurta mund t’i shihni në ngjyrë të verdhë dhe aktivitetet e rre zikshme janë ngjyrosur në ngjyrë të kuqe./Faxweb

Leave a Reply