Ѕtuhi e fuqiѕhme ere në Kinë, 11 víktíma dhe qindra të рIаgoѕur

Të paktën 11 njerëz kanë vde kur dhe 102 të tjerë mbetën të pla gosur në një stuhi të fortë që goditi Kinën lindore të Premten në mbrëmje. Vi ktimat kanë vde kur nga era e madhe që i ka hedhur në Lumin Yangtze ndërsa disa të tjerë janë goditur nga drunjtë që janë rrë zuar në tokë. Njëmbëdhjetë persona tjerë kanë qenë në një anije të peshkatarëve. Dy u shpë tuan, por nëntë të tjerë janë ende të zhd ukur.

Pamjet e postuara në pla tformën kineze të mediave sociale Weibo tregojnë erëra të forta që përshkojnë qytetin dhe mbe turina të mëdha nga ndërtesat e shpërndara nëpër rrugë. Një video tjetër duket se tregon një aeroplan të madh pasagjerësh që rrotullohet nga erërat ndërsa parkonte në pistën e aeroportit të qytetit. Shumë shtëpi në qytet janë dë mtuar rë ndë ndërsa më shumë se 3,000 banorë janë dashur të evakuohen.

Leave a Reply