Ѕtuhi Еkѕtrеmе

11 persona hu-mbën jeettën dhe 102 u pIagosën, erërat e forta kanë shkaktuar dëme materiale.Një stuhi ek-streme ka g0ditur një qytet lindor të Kinës, duke lënë 11 persona të v-de-kur dhe 102 të pIagosur.

Erërat e forta shkaktuan rrëzimin e disa pemëve dhe sollën dëme të konsiderueshme materiale në disa zona. Për t’i shpëtuar stuhisë së fuqishme personat u hodhën në lumin Yangtze ku hu-mbën edhe jeettën pasi nuk dinin not, ndërsa disa të tjerë v-di-qën nga rrëzimi i shtyllave elektrike.

Qyteti Nantong, i vendosur në provincën lindore të Jiangsu, ishte ndër zonat më të g0ditura. Ekipet e kërkim shpëtimit evakuuan 3,050 njerëz. Mediet lokale raportojnë se, përveç erës, breshëri që ra ishte me një madhësi sa një gur mermeri, la pas dëme të mëdha materiale.

Shpejtësia e erës me 100 kilometra në orë përmbysi gjithashtu një anije peshkimi në rajon. Dy marinarë u shpëtuan dhe operacionet e kërkimit janë duke u zhvilluar për nëntë ekuipazhin e mbetur.

Energjia elektrike është rikthyer në Nantong dhe pemët e shembura, automjetet e dëmtuara dhe dritaret po pastrohen./Klan News

Leave a Reply