Ѕtudimi për K0VID/ Zbulohet një tjetër simрtomë e dhimbѕhme që рërjetojnë реrsonat e infektuar


Prej më shumë se një viti, bota është e gjunjëzuar nga ko rona vir usi. Shpresat mbeten tek va ksinat se sa efikase do të jenë ato, ndërsa nga ana tjetër qytetarët po ri infektohen. Shumë shtete ende kanë në fuqi masat e izolimit, e po kështu disa shtete të tjera kanë lehtësuar masat.

Vi rusi shfaq simptoma si ethe, kollë, marrje fryme dhe vështirësi në frymëmarrje. Në raste më të rënda, infeksioni mund të shkaktojë pn eumoni, sindromë të rëndë respiratore akute, insuficiencë të veshkave, madje edhe vde kje.

Sipas një studimi të bërë kohët e fundit, është arritur në konkluzionin se “Sars-Co v2/K0VID” po i atribuohet edhe një tjetër simptomë.

Mësohet se K0VID shkakton edhe ënjtje të gjëndrave të pështymës në gojë. Studimi i botuar në “Journal of Dental Research” është kryer tek 122 pacientë të infektuar me К0VID në Itali, ku është arritur në përfundimin se tre muaj pas infektimit, 8 nga 10 pacientë kishin ndonjë formë ënjtje në fytyrë, ose gojë. Gjithashtu është mësuar se 43% e pacientëve kanë pasur gjëndra të fryrë të pështym
Top Channel

Leave a Reply