Ѕtudimi: Меѕhkujt që veѕhin rroba me logo të mëdha maѕhtrojnë më ѕhumë

Studiuesit në Universitetin e Miçiganit kanë arritur në përfundimin se meshkujt që veshin veshje me logo të mëdha ka më shumë gjasa të gënjejnë dhe të tra dhëtojnë. Në një studim të botuar në Buletinin e Personalitetit dhe Psikologjisë Sociale, thuhet se burrat që veshin këtë lloj veshje ka më shumë të ngjarë të jenë tra dhëtarë. Studiuesit thanë se një logo e madhe në vend që të jetë një sinjal i besueshëm dhe i sinqertë ndodh e kundërta. Logot e mëdha të veshjeve luksoze rrisin konkurrencën sociale dhe tër heqjen e bashkëshortëve, ndërsa logot e vogla rrisin perceptimet e besueshmërisë.

Qindra studentëve në universitet iu treguan dy bluza të ndryshme me mëngë, njëra me një logo të vogël dhe një tjetër me një logo shumë të madhe. Studentëve iu kërkuan një sërë pyetjesh rreth asaj që ata mendonin për llojin e personit që do të vishte të dyja veshjet dhe të rendisnin përgjigjet e tyre në një shkallë nga një në 100. Studimi zbuloi se njerëzit besojnë se ata që veshin bluzë me një logo më të madhe ‘vlerësohen si më gënjeshtarë dhe më pak të kujdesshëm’. Ata gjithashtu kishin perceptimin e të qenit të interesuar për ‘çështje të shkurtra, se ksuale’ dhe më pak të interesuar për ‘angazhim afatgjatë romantik’.

Studiuesit zbuluan se pjesëmarrësit në studim gjithashtu besonin se bartësit e logove të bukura, të mëdha të dizenjatorëve kishin më shumë të ngjarë të mashtronin partnerët e tyre. Ata gjithashtu kishin më shumë gjasa të flirtonin me dashje me partnerin e dikujt tjetër.

Leave a Reply