Ѕhрërthen “Etna”! Раnik dhe ѕреktakël, aeroporti i Catania-s реzullon fluturimet


Një shp ërthim i fu qishëm ka ndodhur në vullkanin Etna, në Itali, në orën 17:09 të kësaj pasdite.

Shp ërthimi ka shkaktuar një re vullkanike, e dukshme qindra kilometra larg Catanias.

Si pasojë e shpë rthimit aeroporti ndërkombëtar i Catanias ka pezulluar aktivitetin e tij për shkak të emergjencës.

Instituti Kombëtar i Gjeofizikës dhe Vullkanologjisë ka raportuar shpërthimin e llavës për pjesës perëndimore të Valle Del Bove, ku dukej se ka arritur në një lartësi rreth 2 mijë metra mbi nivelin e detit.

Ndërkohë sipas teknikëve dhe studiuesve, Etna ishte në vëzhgim që nga e hëna dhe fatmirësisht nga ky shp ërthim nuk janë prekur banesa.

Leave a Reply