Рneumologu: Është alarmueѕe! Po përdoren an tibiotikët e rëndë ѕрitalorë, do ketë pasoja…


I ftuar tek emisioni “Rudina” në Tv Klan ka qenë pneumologu i njohur Ardian Jorgji i cili ka folur më gjatë për situatën e Co vid në Shqipëri. Ndër të tjera ai ka treguar se po përdoret një gamë e madhe e anti biotikëve për të kuruar Co vid gjë që do ketë pasoja të rënda në të ardhmen. Ai shprehet se përdorimi në ditët jo korrekte të anti biotikëve po ndodh rëndomë dhe është tepër al armuese.

Ardian Jorgji: Ajo që unë shikoj rëndomë dhe për mua është një gjë që do ketë një pasojë të madhe në të ardhmen, gamën e madhe të ant ibiotikëve që po përdoren, por ajo që është më tepër alarmuese për mua, po përdoren rëndomë ant ibiotikët e rëndë spitalorë, kjo për fillimin e parë të mjekimit. Me antibiotikë brenda spitalorë shumë të rëndësishëm. Nëse do dështonte ky mjekim që jepet shpesh herë në fillim dhe jo në ditët jo korrekte, çdo bësh pastaj? Nëse do vazhdojmë kështu, do kemi problem të madh edhe për mjekimin e ardhshëm të sëmundjeve të ndryshme me të tilla antibiotikë brenda spitalorë, por të kemi në vëmendje edhe që Co vidi nuk do mbarojë me këto muaj, duhet të kemi në vëmendje edhe vitin që vjen. Nuk mund të gjykojmë sikur nuk ka nesër. Sidomos komuniteti shkencor.

Rudina Magjistari: Ky është vetëm një fenomen shqiptar, apo vihet re edhe në botë keq administrimi i ant ibiotikëve?

Ardian Jorgji: Kaq i shprehur mendoj se është këtu tek ne përsa i përket an tibiotikëve brenda spitalor. /tvklan.al

Leave a Reply