“Рandemia drejt fundit/ Рiреro bën aрelin e fortë рër zgjedhjet: Në gjyѕmën e рarë të qerѕhorit arrijmë imunitetin e tufëѕ


Për mjeku e njohur, Pëllumb Pipero më e keqja nga pandemia e co vid ka kaluar. Sipas Piperos,nëse va ksinimi vijon me këto ritme, në gjysmën e parë të qershorit do të kemi arritur atë që quhet imuniteti i tufës, imunizimin e më shumë se 50% apo 70% të popullsisë.

“Ne e kemi kaluar të keqen e kësaj pandemie. Tirana është mbi 65 % niveli i imunizimit, qoftë nga ekspozimi, qoftë nga imunizimi me vaksina, në vendet tjera është më shumë. Nëse va ksinimi vazhdon me këto ritme, besoj fort që gjysma e parë e qershorit do na zërë me imunitetin kolektiv të realizuar. Kur arrihet një nivel i caktuar imunizimi, mbi 50%, apo 70% që quhet imuniteti i tufës, do të thotë që këta qytetarë janë të imunizuar. Kjo do të thotë që virusi ka shumë më pak shanse të bjeri në kontakt me persona që nuk e kanë kaluar sëmundjen, zvogëlohet shumë qarkullimi i virusit dhe kështu ai kthehet në rezervuarin natyror, sepse dihet që rezervuari natyror i viruseve nuk janë njerëzit, por shpendët apo kafshët”, tha Pipiero për Report Tv.

Mjeku pati edhe një apel për qytetarët për ditën e nesërme, ku shqiptarët do t’i drejtohen kutive të votimit. Ai e vuri theksin te mbajtja e maskës dhe respektimi i distancimit social.

“Në prag të zgjedhjeve vijmë me lajme shumë të mira në lidhje me situatën e C0VID, kemi më pak raste të reja, më pak shtrime dhe viktima. Pandemia po shkon drejt fundit, por nesër i këshilloj qytetarët që të jenë më të kujdesshëm se çdo ditë tjetër. Të mbajnë maskën dhe të ruajnë distancën, të rrinë 2 metër larg njëri-tjetrit dhe në dalje nga qendra e votimit duhet të dezinfektojnë duart. Është e rëndësishme që të mos e heqin në asnjë moment maskën gjatë votimit. C0VID na ka privuar nga shumë të drejta për fat të keq. Për personat që janë të infektuar, edhe pse do të dëshironin të ushtronin të drejtën e votës, është më mirë që së pari të gëzojmë të drejtën e jetës. Duhet që ata që janë të in fektuar të qëndrojnë në shtëpi dhe ata që do shkojnë të votojnë, që nuk janë të in fektuar, duhet të respektojnë masat”, u shpreh mjeku./reporttv

Leave a Reply