Рandemia bën edhe këtë: Kafe në lokal, por me filхhanin tënd…


Në Mbretërinë e Bashkuar edhe në Itali, një numër në rritje i bareve po i bashkohen nismës revolucionare “Porta la Cup”(sillni filxhanin tuaj).

Kjo nismë është ndërmarë për shkak të К0VID, midis kufizimeve të vendosura nga qeveritë në të gjithë botën për të provuar se përhapin inf eksionin. Në përpjekje për të kufizuar përdorimin e gjerë të gotave të plastikës, të cilat nuk janë gjithmonë aq lehtë të riciklueshme, një vendas në Kent mori vendimin e guximshëm për t’u bërë një i ashtuquajtur bar “pa filxhan”, që do të shërbejë kafe ekskluzivisht për klientët që sjellin filxhanin e tyre në lokal.

Në Angli, pas fushatës për ripërdorimin e shtatë milion filxhanëve për pije të nxehta që hidhen çdo ditë dhe propozimit të DEFRA, Ministrisë britanike të Mjedisit, për të vendosur një taksë mbi gotat e disponueshme të kafesë, për t’u trajtuar në të njëjtën mënyrë si një qese plastike, nisma “Sillni filxhanin tuaj” u prit pozitivisht nga zinxhirët e mëdhenj të kafeneve.

Ky projekt mund të përfaqësojë një pikë kthese pozitive si për pronarët e lokaleve ashtu edhe për mjedisin. Baret që i përmbahen kësaj iniciative shpesh u ofrojnë klientëve të tyre një zbritje në çdo kafe, ose pije të nxehtë, dhe në disa raste një kafe falas.

Në Itali vetëm disa ditë më parë, disa banorë të zonës vendosën të ndiqnin këtë iniciativë, megjithatë, një fushatë aktive promovuese në nivelin kombëtar do të jetë e nevojshme për të kapërcyer pasiguritë e shumë njerëzve.

Leave a Reply