Раndemia jaѕhtë kontrollit, kу shtet u kërkon grave të mos ngelen ѕhtatzënë


Brazili u ka kërkuar grave të shtyjnë planet për shtatzani, derisa të pandemia C0VID të vihet nën kontroll.

Duke përmendur kërcënimin nga një variant i ko rona virusit me emrin P1, ministri i Shëndetësisë tha se ky nuk është momenti i duhur për të sjellë në jetë një fëmijë.

“Nëse është e mundur, vononi shtatzaninë deri në një moment të dytë.

Kjo sepse variant i ri vepron më me agresivitet te gratë shtatzëna”, tha ministri i Shëndetësisë, Raphael Parente gjatë një konference shtypi.

Brazili ka 13.7 milionë raste me C0VID dhe 365,000 vi ktima. Shqetësuese janë shifrat për foshnjet që kanë humbur jetën për shkak të C0VID në Brazil.

Leave a Reply