ОВЅН раralajmëron: Varianti i ri i co ronavi ruѕit është рërhapur në 70 vende të botëѕ


Varianti i ri i co ronav irusit që fillimisht u zbulua në Britaninë e Madhe, është përhapur edhe në 70 vende tjera të botës.

Këtë e ka konfirmuar edhe Organizata Botërore e Shëndetësisë, në raportin më të ri të gjendjes epidemiologjike, transmeton Telegrafi.

Variante të reja të co ronav irusit janë zbuluar edhe në Afrikën e Jugut gjatë javës së kaluar, duke u përhapur nga aty edhe në tetë vende tjera dhe se aktualisht besohet se prezent është edhe në 31 vende.

Mediat braziliane raportojnë se varianti i ri është detektuar edhe në Brazil, ku nga aty më pas është përhapur edhe në tetë vende tjera. /Telegrafi/

Leave a Reply