‘Нiqni раntaIIonat ѕерѕе do të teѕtoheni për K0VlD


Mjekët kinezë në Pekin filluan provat e reja kur disa njerëz u inf-ektuan me co rona vi-rus. Ata pretendojnë se metoda e marrjes së sht-upave nga vr ima an-aIe është shumë më e saktë, por jo të gjithë pajtohen me këtë lloj testimi…

Në Pekin, banorët po testohen për K0VlD duke përdorur një metodë që ata pretendojnë se është më e saktë – sht-upat an aIe.

“Vi-rusi qëndron më gjatë në mostrat nga tra-kti tretës sesa tek ata nga tra-kti resp-irator”, shpjegoi Spitali Youan në Pekin, transmeton Telegrafi.

Në Kinë, ky lloj testimi është përdorur për një kohë të gjatë, kryesisht në grupet kryesore në qendrat e k-arantinës.

Për të mbledhur m0strat, shkopi duhet të futet në re-ktum në një thellësi prej tre deri në pesë centimetra dhe të kthehet disa herë. Shkopi vendoset më pas në enën e m0strës dhe i gjithë pr0cesi zgjat rreth dhjetë sekonda.

Edhe pse mjekët pretendojnë se kjo është një metodë më e saktë, shumë nuk pajtohen.

‘Kjo metodë mund të jetë efektive, por është jashtëzakonisht p0shtëruese’, është vetëm një nga komentet në rrjetin social kinez Weibo. /Telegrafi/

Leave a Reply