Нiѕtoria e Natashës, nusës shqiptare që shkoi në Belgjikë рër të njohur рrindërit e të dаѕhurit e рërfundoi në…!


Imagjinoni pak: të përfundosh universitetin, të shkosh me pushime në Europë dhe me dëshirën për të njohur familjen e të dashurit dhe më pas pa e kuptuar të gjesh veten të tradhtuar nga personi që dashuron, të bllokuar në një bordello rreth 1500 milje larg shtëpisë dhe të detyrohesh të ushtrosh pro/stitu/cionin.

Kjo është ajo që ndodhi me Natashën, e cila ka treguar për Independent historinë e saj duke përcjellë mesazhin se vajzat duhet të tregojnë shumë kujdes që mos të mas/htrohen e mos të bien pre e tra/kantëve që mani/pulojnë e shtiren sikur dashurojnë.

Dy vjet më parë, në moshën 21 vjeç, ishte në fund të shkollimit në Shqipëri. Ajo ishte takuar me një student tjetër “Pjetri”, me të cilin pati një lidhje prej disa muajsh. Ishte shumë e emocionuar pasi të dy kishin planikuar të shkonin në një udhëtim në Belgjikë (gjasme për të takuar familjen e Pjetrit).

Ishte hera e parë që Natasha u largua nga Shqipëria dhe plani ishte që të qëndronte një javë në Europë, në shtëpinë e prindërve të tij në Belgjikë, e pas njohjes të finalizonin dashurinë e tyre.

Por Natasha nuk e dinte se çfarë e priste jashtë Shqipërisë. U izolua në një bordello dhe u detyrua të pro/stitu/onte. Ajo që ndodhi me Natashën nuk është aspak e pazakontë.

Ka mijëra vajza të tjera të cila bien pre e trakimit. Gjatë pesë viteve të fundit, 89 milionë njerëz përjetuan një formë skllavërie, sipas raportit të Organizatës Ndërkombëtare të Punës të vitit 2017. Ky raport tregoi se në vitin 2016, 40 milionë njerëz ishin viktima të skllavërisë moderne, me rreth 25 milionë njerëz të detyruar të punonin. Gratë dhe vajzat përbënin 71 % të vikt imave moderne të skllavërisë

Leave a Reply