ВIIokohet Parisi, fr-ikë nga vaIa e tretë e K0VIDI


Kryeqyteti francez Paris, ka vendosur të bëjë një bll0kim një-mujor pasi vendi ka fr-ikë nga një valë e tretë e K0vid.

Sipas masave të reja, bizneset jo thelbësore do të detyr0hen të mbyllen, por shkollat ​​do të qëndrojnë të hapura. Njerëzit do të lejohen të ushtrojnë jashtë brenda 10 kilometrave nga shtëpitë e tyre dhe nuk do lejohen të udhëtojnë në pjesë të tjera të vendit nëse nuk kanë një arsye të vlefshme.

Në të njejtat masa bll0kuese do të vendosen edhe 15 rajone të tjera të vendit, duke filluar nga mesnata e së premtes.

Ministri i Shëndetësisë Olivier Veran, tha se situata në Paris është shqet-ësuese me 1,200 njerëz në kujdes in-tensiv, më shumë sesa në kulmin e valës së dytë në Nëntor.

Franca ka regjistruar 35,000 raste të reja brenda 24 orëve të fundit./tvklan.al

Leave a Reply